Researchen till dokumentärsviten fortsätter

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

Annelie Olsson, Pensionat Granliden Produktion fortsätter arbetet med dokumentärsviten som har premiär på Havets Hus den 6 juni. Här har hon besökt Sjöfartsmuseet i Göteborg och fått hjälp med både det ena och det andra.

Annelie beskriver en speciell dag på Sjöfartsmuseet där hon mötte Cilla Ingvarsson, assistent och ansvarig för  muséevisningar som ställde upp på alla tänkbara sätt med att hitta bland all fakta som finns i museets utställningar och arkiv. Som av en händelse satte hon Annelie i kontakt med Linda Gartman, som agerat “Lyckan på Allmänna vägen”, den dramatiserade stadsvandringen i och kring Gathenhjelmska huset i Göteborg där bland andra Ingela Gathenhjelm dyker upp.

Cilla Ingvarsson

Cilla Ingvarsson

Annelie och Linda Gartman “klickade” direkt och blev fullt upptagna med diskussioner kring tidsenliga kläder som använts under stadsvandringarna.

Linda och Annelie

Linda och Annelie

“En stund efter så gjorde vi en provfilmning där Linda verkligen “gick in i roll” och jag kan säga att man blir inspirerad!  Det är inte omöjligt att ni kommer att få ta del av detta” säger Annelie Olsson.