1700-tals kväll på Grand Hotel

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

Den 3 april kl. 17.30-20 bjuds det in till festligheter i Riddarsalen på Grand Hotel i Lysekil. Projektet Business to Heritage anordnar en 1700-tals kväll med fokus på mat, mode och musik.

Foto Aleljé Alenhall 1

LarsOlof Lööf, fd 1:e Intendent, Göteborgs Stadsmuseum berättar om Svenska Ostindiska Companiet och handeln med Östasien. 

Ostindiefararna seglade från Sverige med trä och järn. I Spanien såldes varorna och skeppen seglade vidare mot Östasien med silverpiastrar i lasten. Om skeppet inte förliste kom det tillbaka med porslin, te, kryddor, pärlemor och siden.

Gert Alenhall, Ateljé Alenhall berättar hur adel, borgare och bönder klädde sig under 1700-talet.

Gert Alenhall, en skräddare med inriktning på historiska dräkter och teaterkostymer, håller en föreläsning om mode och folklig klädsel under 1700-talet. Gert har varit anställd av Svenska Ostindiska Companiet, SOIC, som skräddare och kostymansvarig med ansvar för produktion och underhåll av tidsenliga dräkter för besättning och kringpersonal på Ostindiefararen Götheborg.

Mellan dessa intressanta föredrag bjuds vi på härlig 1700-tals musik och gott om tillfällen för mingel och förfriskningar.

Biljettpris: 70kr/vuxen och 30kr/barn. Förbokning och biljetter köps via Grand Hotel