1700-talskväll på Grand Hotel

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

Det blev en mycket lyckad kväll på Grand Hotel den 3 april när projektet Business to Heritage bjöd in till 1700-talskväll. Som utlovat på inbjudan blev det en spännande kväll med mode och musik som gick i sann 1700-talsanda,

Grand Hotel hade öppnat sin vackra Riddarsal för publiken som kommit för att få höra när LarsOlof Lööf, fd 1:e Intendent, Göteborgs Stadsmuseum, berättade om Svenska Ostindiska Companiet och handeln med Östasien, och Gert Alenhall från Ateljé Alenhall som berättade om hur adel, borgare och bönder klädde sig på den tiden. Gert är skräddare med inriktning på historiska dräkter och teaterkostymer och har bl. a varit ansvarig för de tidsenliga dräkterna på Ostindiefararen Götheborg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elsbeth och Aina Bergh från Karlsson Barock trollband publiken med vackra 1700-talstoner och det bjöds på skadjurspatéer inspirerade av århundradet. En kväll man kunde vara nöjd med. Både som besökare och arrangör. 

Arrangemanget var en samverkan mellan Grand Hotel, Lysekils kommun/Business to Heritage, Fredrikstads museum, Bohusläns Hembygdsförbund och Studieförbundet Vuxenskolan.