En kulen fredag på Käringön

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

Annelie Olsson, dokumentärfilmare berättar om en kulen fredag med 13 m/s, nordostlig och snöspik i luften.

“Det var den 17 februari som Annelie Olsson, Kristofer Lind & Staffan Dahl tog en tur till Käringön, för att filma vintriga miljöbilder för dokumentärsviten om Skagerraks Kapare.

Vad händer, utöver att vi nära nog fryser näsan av oss? Jo vi blir så väl mottagna och upptinade hos Eva Morberg och Mona Sjöberg som driver sin affär “Handlar´n”. Denna butik gör skäl för att vara en dagligvaruhandel, för den har öppet alla 365 dagar om året.

Eva och Ulla tipsar om museet på ön, Fiskarstugan som tas väl hand om bl a Jarl Ankarhem och som visar oss runt i den lilla stugan där en för ön känd kvinna bott, “Engsle-Tilda”.

Efter en stärkande kaffetår hos Jarl Ankerhem så beslöt vi att ses igen, för hos honom finns historier bevarade, värda att berätta…”

Spännande historier om Skagerraks kapartid kommer att berättas i den kommande dokumentärsviten som produceras av Annelie och hennes team, formellt kallat Pensionat Granliden Produktion. Ni får hålla ut till sommaren för premiären men håll utkik här på bloggen efter glimtar från filminspelningen. Och kanske har du tur och träffar Annelie när hon jagar väl bevarade berättelser längst vår bohuslänska kust…