Populär filmvisning i Brastad

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

I februari visade projektet Business to Heritage den omtyckta dokumentärfilmen, Welcome to Järbo State  – den stora filmen om en liten bygd, i Brastad Folkets Hus.

I filmen får man följa livet i en bygd där det bor färre än i ett höghus. Vi möter några synnerligen äkta Järboiter i det alldagliga såväl som det extraordinära, där både allvar och humor får utrymme.

Filmvisningen anordnades av Business to Heritage/Lysekils kommun tillsammans med Brastad Folkets Hus, Pensionat Granliden Produktion, Bohusläns hembygdsförbund och Studieförbundet vuxenskolan.

Syftet var att sätta fokus på mediet dramadokumentär som kulturbärare men också att visa en produktion av producenten och regissören som just nu är engagerad i projektet B2H och tematiken Skagerraks Kapare.

Annelie Olsson, Pensionat Granliden Produktion, har fått uppdraget att göra en “dramadokumentärsvit” på cirka fyra avsnitt om kapare. Annelie med sitt team Kristoffer Lind, foto och klippning, och Staffan Dahl, musik, är mitt uppe i inspelningen som har inneburit ett gediget undersökande arbete. Avsnitten kommer att belysa olika viktiga delar av kapareran under 1700-talet. Inte bara sjöslagen och de mest omtalade kaptenerna utan hur livet såg ut i övrigt. Dokumentäravsnitten kommer ha premiär på Havets Hus den 6 juni då vi inviger den övriga kaparutställningen.