På fredag invigs utställningen Skagerraks Kapare!

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

kapning_web

På fredag på själva Nationaldagen invigs den nya barnutställningen om Skagerraks Kapare på Havets Hus i Lysekil. Det är projektet Business to Heritage som genomför utställningen på den spännande tematiken och det kommer finnas mycket roligt att uppleva för små som stora.

Invigningen inleds med nationaldagsfirande utanför Havets Hus. Kl. 11.00 hissas flaggan till tonerna av nationalsången. Det bjuds också på tal.

Kl. 11.30 går vi in i Havets Hus (vanlig entré) och samlas i samlingssalen Blågyltan.
Invigningstalar gör Malin Husár, Baxna kommunikation.

Medverkar gör också Malin Wallin, utställningssamordnare, Maria Jämting, VD Havets Hus och Cia Lantz, projektledare Business to Heritage/Lysekils kommun.

Tänk på att det kommer att vara gott om gäster på Havets Hus denna dag och att det kan ta lite tid att genom entrén, vi börjar invigningen när alla är på plats. Välkommen!

såhär beskriver utställningens producenter sitt arbete;

“När vi har arbetat med utställningen Skagerraks kapare har vi genomgående försökt se på det från barnens ögonhöjd. Utställningen ska vara både en upplevelse och ett lustfyllt lärande. Vi har byggt utställningen så att man får känslan av att gå ombord på ett skepp, Svarta Örnen, vilket har fått sitt namn av åk 4 på Gullmarsskolan. De har även varit med att målat sina fantasibilder av kaparskeppen, vilka kommer synas i utställningen. Vi har arbetat sinnligt och önskat skapa flera interaktiva inslag där det mest spännande med stor sannolikhet kommer att vara att styra ut med skeppet till havs.” Pontus Johansson och Malin Wallin, utställningsproducenter

Just nu byggs det för fullt på Havets Hus!

Just nu byggs det för fullt på Havets Hus!