Skagerraks Kapare visade upp sig på Arena 49

Detta inlägg postades i Tidigare i projektet den av .

Arena 49 är en ny mötesplats för samspel och dialog i Västra Götaland som onsdagen den 21 november samlade närmare 300 personer som arbetar med att skapa hållbara och attraktiva platser och besöksmål.

Tjugo kommuner från Västra Götaland var på plats för att visa upp sitt arbete inom natur- och kulturarv. Lysekil visade upp den spännande tematiken Skagerraks Kapare som ingår i projektet Business to Heritage. Cia Lantz, projektledare och Jenny Persson, Innovatum (projektpart) var på plats med en monter i 1700-tals stil, tiden då kaperiet pågick för fullt längst den bohusländska kusten. Här fick besökarna veta mer om Lysekils satsning, lära sig om kapare och tävla om två fribiljetter till Havets Hus. Dessutom underhöll talangfulla Kristin Svensson med visor och fiolspel. Är det en mässa för upplevelser så är det…

På mässan kunde besökarna alltså uppleva kreativa montrar men också lyssna på intressanta föredrag om attraktiva platser.

Vårt snygga utställningsmaterial och informationsmaterial har vi Tommy Gustavsson Design och Malin Husár, Baxna, att tacka för!

Arrangörer av Arena 49 var Västarvet på uppdrag av Kulturnämnden i Västra Götalandsregionen i samarbete med Länsstyrelsen, Riksantikvarieämbetet och Kultur i Väst.