Kalendarium

Fortlöpande

Vandringsutställning Svarta Örn

Sommaren 2019 dyker kaparskeppet Svarta Örn upp på olika platser. Först ut att få besök är Morlanda Hembygdsförening 3-6 juli, med ett roligt program för hela familjen.  Läs mer här.

Utställningen Svarta Örnen – om att vara kapare

På Bohusläns museum sommar och höst 2018, till och med 4 november. En utställning för barn och lekfulla vuxna om Bohusläns kapare. Mer info hos Bohusläns museum här

Röster från kriget på Bohusläns museum

Karl XII var kaparkungen nummer ett. Han utfärdade många kaparbrev och förhandlade med Madagaskars pirater om att arbeta för Sverige.  I år är det exakt 300 år sedan Karl XII dog och utställningen berättar om honom, hans planer för kaparna och hur det var att leva i Karl XII:s Sverige. Mer info hos Bohusläns museum

Om kaparen Gathenhielm och kaperiet på Båt & Sjöfartsmuseet i Onsala

Årets utställning skildrar i text och bild kaperiet på Västkusten under sina glansdagar. Ni får lära känna Lars och Ingela Gathenhielm och deras betydande inflytande inom den för kaparna och Kronan så lukrativa verksamheten. Vi berättar även om Madagaskarprojektet.

Lekverket kommer att hålla i spännande och lärorika barnaktiviteter för de yngre besökarna under tre dagar i sommar, 10 juni, 22 juli och 19 augusti. Mer info hos Båtmuseet Onsala.

1700-tals inspirerat lekskepp utanför Havets Hus

Kom och lek, stora och små barn på lekskeppet ”Svarta Örnen” utanför Havets Hus i Lysekil. Skeppet är namngivet av klass 4 på Gullmarsskolan och formgivaren heter Lars Jonsson på 3D-form. Inspirationen kommer från 1700-talet som var kaparna guldålder.