Ett hav av möjligheter!

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Den 2-3 maj, under Lysekils flytande båtmässa Båt&Hav, arrangerar projektet Business to Heritage/Lysekils kommun ”Ett hav av möjligheter”. Två aktivitetsdagar där mässbesökarna kan får uppleva roliga och spännande aktiviteter på, under eller i anknytning till havet.

Prova kajak, dykning och segling. Åk en tur med båt, vandra i Calla Curmans fotspår eller friska upp dig med ett traditionellt kallbad i Lysekils anrika kallbadhus.

Ett hav av möjligheter

Läs mer…

Lysekils Guide erbjuder prova-på kajak (ca 15 min) tillsammans med instruktör under fredagen kl. 14.30-15.30. Dop-in

Med Dive Team kan du få en underbar upplevelse under ytan. Med egen instruktör får du genomföra ett prova-på-dyk (2-3 tim) i ditt eget tempo. Två dykgrupper per dag, en under förmiddag och en under eftermiddag. Du bokar plats i Dive Team-butiken i Oscarshuset. Begränsat antal platser.

LSSG är en av Sverige aktivaste klubbar idag. Nu får du chansen att testa segling i en av deras segelbåtar. Drop-in under mässans öppettider.

Klubbhuset står också öppet för den som vill fika och informera sig om seglarskolor, kurser, regattor och annat som LSSG har att erbjuda. Under lördagen kommer även flera av klubbens juniorer visa upp sina färdigheter ute på vattnet.

Sea4Fun välkomnar mässbesökarna ombord på deras Targa 35 för mer information om vad de gör. Dessutom kan du följ med på båtutflykt runt Gösöarkipelagen.
Avgång fredag och lördag kl. 12 (ca 30 min).

Kallbadhusets Vänner har öppet hus under mässans tider och välkomnar dig in i Lysekils anrika kallbadhus. Här kan du köpa hembakt fika och få höra historier om badgästepoken. Om andan faller på är du välkommen att ta ett dopp!

För dig som hellre håller dig på land men vill vara nära havet välkomnar Lysekil Guide dig på en historisk fotvandring på Stångehuvud i Calla Curmans fotspår. Samling vid scenen i Havsbadsområdet fredag kl 12.30 (ca 50 min).

Spektakulär uppvisning med Flyboard
Sea4Fun visar också upp sin spektakulära flyboard med vilken man kan flyga 9 meter upp i luften med hjälp av vattentryck från en vattenskoter! Detta kan du beskåda fredag och lördag kl. 15.

Miljödyk i hamnen
Kolla in dykarna från Dive Team som under lördagen genomför ett miljödyk i hamnen. I år har dykcentret tema AWARE, som är en organisation som jobbar för att skydda havet och dess invånare. Miljödyket är en vårsatsning för att rensa upp botten i hamnen.

– Det är både miljösmart och spännande, vi kommer hitta allt möjligt konstigt som inte hör hemma i undervattensmiljö. Kom till containern och titta! säger Daniel på Dive Team

I projektets tält under mässan får du veta mer. Både om aktiviteterna som pågår under dagarna två, men också om det intressanta projektet B2H som både handlar om att lyfta fram den spännande historien om Skagerraks kapare och om att utveckla Havsbadsområdet som destination och upplevelse.