Seminarium om webb och sökoptimering.

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Vad gör en hemsida populär hos Google? Hur ska en bra hemsida se ut och fungera, idag och i framtiden? Vad är viktigt att tänka på när man köper ny eller uppdaterar sin hemsida. Finns det genvägar? Hur jobbar företag och föreningar med sociala medier på ett bra sätt?

Runt detta ämne samlades sju företag från Lysekil för att lära sig mer och diskutera. Föredragshållare var Marc Manchec och Jon Täng från Bozzanova,  webbyrå från Vänersborg.

I dagens samhälle är det viktigt att synas på ett bra sätt på nätet. Utvecklingen går fort och det gäller att hänga med. Två viktiga trender just nu är responsiva hemsidor som anpassar sig på ett bra sätt till både stora dataskärmar och telefoner samt hemsidor med en enkel design. Less is more…

Du kan göra din sida populär hos Google och andra sökmotorer genom att jobba på rätt sätt med din hemsida. Det viktigaste är att tänka på att inte försöka ta några genvägar. Om du har sida som är uppbyggd rätt och har ett relevant textinnehåll kommer du långt. Jobba med att använda dig av de ord du vill ska förknippas med din verksamhet i rubriker och texter men gör det på ett naturligt sätt och använd synonymer. I titeln på din sida, det som står på sökfliken när är på din startsida, ska inte vara ditt företagsnamn eller webbadress, utan det som ditt företag gör. Tänk också på att alla sidor ska döpas till det som varje sida innehåller ex priser, öppettider och så vidare.

Kika gärna på den här filmen om du vill lära dig mer om hur Google fungerar.

Detta var en av många aktiviteter vi gör för företag, föreningar och organisationer i Lysekil som vill lära sig nytt, träffa nya samarbetspartners och utveckla Lysekil som upplevelsedestination. Häng på du också! Skicka ett mejl till cia.lantz@lysekil.se