Ny konstutställning i juni

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Det är fantastiskt roligt att kunna berätta om ett nytt spännande samarbete sprunget ur projektet Business to Heritage. Den 7-13 juni ställer konstnärer från Bohuslän ut sin konst i LSSGs lokal i Havsbadsområdet i Lysekil.

Kust o Hav

Utställningen Kust och Hav ur konstperspektiv är en hyllning till vår skärgård och strandnära natur. På utställningen visas oljemålningar, teckningar, akvareller, grafik och fotokonst.

Utställarna är konstnärerna Bertil Hansson, Ulla Magnus Lindbom, Nanna-Kristina Jonson, Bror Stawe, Wivi Bark och Margareta Nislander.

Välkommen på vernissage lördag 7 juni kl. 13-17
Under vernissagen kommer Gun Jarnedal att ge en kort berättelse om svunnen tid i kurorten Lysekil och havsbadsparkens betydelse.

Konstnärerna Bertil Hansson, Nanna-Kristina Jonson, Ulla Magnus Lindbom och Margareta Nislander är födda och uppväxta i Bohuslän. Västkustens natur har satt tydliga spår och präglat deras konstnärskap. Även när de arbetat och varit bosatta utomlands har Bohuslän med dess kust och hav varit en aldrig sinande inspirationskälla. Wivi Bark har sina rötter i Stockholm och Bror Stawe i Halland. Konstutbildning vid Valand och Slöjdföreningen, yrkesliv i Göteborg och nu bosatta i Brastad har gjort dem till genuina förespråkare och skildrare av vårt vackra Bohuslän.

Utställningen koordineras av Ulla Magnus Lindbom.

Det fina kommunikationsmaterialet är skapat av Susann Hertz, illustratör, som har sitt kontor på Innovatum ACT.