månadsarkiv: april 2014

Ett hav av möjligheter!

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Den 2-3 maj, under Lysekils flytande båtmässa Båt&Hav, arrangerar projektet Business to Heritage/Lysekils kommun ”Ett hav av möjligheter”. Två aktivitetsdagar där mässbesökarna kan får uppleva roliga och spännande aktiviteter på, under eller i anknytning till havet.

Prova kajak, dykning och segling. Åk en tur med båt, vandra i Calla Curmans fotspår eller friska upp dig med ett traditionellt kallbad i Lysekils anrika kallbadhus.

Ett hav av möjligheter

Läs mer… Läs merVar med i Seglarskolan Kaparna i sommar!

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Folder

I sommar arrangerar LSSG tillsammans med samarbetsparter Havets Hus och Dive Team, en lekfull seglarskola för barn mellan 6-8 år.

I den spännande seglarskolan Kaparna får barnen under 3 förmiddagar uppleva båt och hav på ett lekfullt sätt. Vi provar på segling, åker motorbåt, besöker Havets Hus och dykarklubben. Dessutom får vi uppleva den spännande historien om Skagerraks kapare!

3-dagars kaparseglarskola:
Vecka: 27, 28, 29
Måndag till onsdag kl. 9-12

Fika, diplom och T-shirt ingår.
Pris: 595 kr

Anmälan till: info@lssg.se
Frågor till : Magnus Heimersson, 0707-58 69 94

 Musikalisk kaparskildring

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Det var tätt mellan stolarna när Stefan Andersson uppträdde tillsammans med Musikskolan i en historiskt inspirerad konsert på Oscars i Havsbadsområdet.

Kvällen var ett samarbete mellan Musikskolan, Studieförbundet Vuxenskolan, Bohusläns Hembygdsförbund, Luna Café och projekt Business to Heritage/Lysekils kommun.

Kapare, pirater och 1700-talet hade huvudrollen i föreställningen av Stefan Andersson i samarbete med Musikskolan på Orust, Färgelanda och Lysekil. Tillsammans med musiker och skådespelare blev det en modern historielektion. Evenemanget hade en bred och engagerad publik i alla åldrar. Tidigare på dagen hade cirka 500 högstadieelever från Lysekil och Fredrikstad i Norge sett föreställningen.

Läs mer