månadsarkiv: mars 2014

Havsaktivitetsdagar

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Det planeras för havsaktivitetsdagar i Lysekil. På Båt och Hav-mässan den 2-3 maj kan du prova på aktiviteter som kajak, dykning, segling och mycket mer. Än så länge är vi i planeringsstadiet. Men i tisdags arrangerade projektet Business to Heritage ett möte där LSSG, Dive Team, Lysekil Guide, Sea4Fun, Kallbadhusets vänner och Båt och Hav-mässan slog sina kloka huvuden ihop kring vad aktörerna i Havsbadsområdet kan göra tillsammans som sätter fokus på både havet och de olika verksamheterna. Det blir liksom både roligare och bättre och vi samarbetar!

Här planeras det för fullt!

Här planeras det för fullt!

Idén om en Havsaktivitetsdag kom fram på den förra workshopen i projektet och nu är det bestämt att den kommer förverkligas under Båt och Hav.

Mer information om vad vi kommer bjuda kommer inom kort…

Håll koll här på bloggen och så ses vi i Lysekil 2-3 maj.

 

 Researchen till dokumentärsviten fortsätter

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Annelie Olsson, Pensionat Granliden Produktion fortsätter arbetet med dokumentärsviten som har premiär på Havets Hus den 6 juni. Här har hon besökt Sjöfartsmuseet i Göteborg och fått hjälp med både det ena och det andra.

Annelie beskriver en speciell dag på Sjöfartsmuseet där hon mötte Cilla Ingvarsson, assistent och ansvarig för  muséevisningar som ställde upp på alla tänkbara sätt med att hitta bland all fakta som finns i museets utställningar och arkiv. Som av en händelse satte hon Annelie i kontakt med Linda Gartman, som agerat ”Lyckan på Allmänna vägen”, den dramatiserade stadsvandringen i och kring Gathenhjelmska huset i Göteborg där bland andra Ingela Gathenhjelm dyker upp.

Cilla Ingvarsson

Cilla Ingvarsson

Annelie och Linda Gartman ”klickade” direkt och blev fullt upptagna med diskussioner kring tidsenliga kläder som använts under stadsvandringarna.

Linda och Annelie

Linda och Annelie

”En stund efter så gjorde vi en provfilmning där Linda verkligen ”gick in i roll” och jag kan säga att man blir inspirerad!  Det är inte omöjligt att ni kommer att få ta del av detta” säger Annelie Olsson.Bättre affärer med bättre värdskap

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

I april arrangerar Turistbyrån i Lysekil tillsammans med projektet Business to Heritage en utbildningsdag för inbjudna företagsledare. Temat är att skapa bättre affärer med bättre värdskap.

I dagens upplevelsesamhälle blir värdskapet allt viktigare i mötet med kunden. Vad gör du för
att tillmötesgå dina kunder och få dem att återkomma? Värdskap eller värdeskapande är också
viktigt ur ett internt perspektiv. Medarbetare som känner sig värdefulla, mår gott och tar ansvar
blir mer kreativa och ökar produktiviteten i företaget.

Värdskap både inåt och utåt från verksamheten har alltid spelat en central roll för att bygga framgångsrika produkter. Inspiratören Mattias Grapenfelt, som har över 20 års erfarenhet från arbete inom besöksnäringen, är på plats för att dela med sig av sina erfarenheter och håller i en workshop där deltagarna utmanas att hitta sin form för att leverera värdskap i världsklass.