månadsarkiv: februari 2014

Bra och många idéer på workshop om arenautveckling

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

I onsdags den 19 februari anordnade projektet Business to Heritage en workshop om utveckling av Havsbadsområdet. En kreativ förmiddag med representanter från Strandflickorna, Havets Hus, Sea4Fun, Kallbadhusets Vänner, Lysekil Guide, Havets Hus Bistro, Lysekils kommun, LSSG, Konstnär Ulla Magnusson Lindbom, berättare Gun Jarnedahl och Østfold forskning.

Vilken lysande workshop det blev. Efter inledande presentation av Cia Lantz om status i projektet B2H engagerade sig alla till fullo i ”Havsbadsområdets värdegrund”. Vad ska området stå för? Vad ska besökaren känna och uppleva? Vad kan alla aktörer i området ställa sig bakom? Under en timme gick deltagarna loss i workshop ledd av Innovatum. Mängder av bra idéer kom upp och tillslut enades man om fem värdeord för Havsbadsområdet i Lysekil.

Bemötande. Välbefinnande & rekreation. Lärande. Skärgård. Storm & stilje. 

Läs merUpplevelserikt stormöte på Isegran

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

”En februaridag i regn och snö anlände vi till ön Isegran i Fredrikstad. Vi möttes av vackra gamla byggnader från 1600- och 1700-talet. Vid bryggorna låg segelfartyg i vintervila med master i siluett mot himlen”. Ulla Magnusson Lindbom, konstnär, om första mötet med Isegran på stormötet inom projektet Business to Heritage.

Inom B2H har vi regelbundna stormöten där projektdeltagare från Lysekil och Fredrikstad träffas för att utbyta erfarenheter, lära av varandra och inspireras tillsammans. Fredrikstad var värd den här gången och bjöd oss att verkligen uppleva arenan Isegran.

 

             

Läs merBerättarcafé om kapare drog fullt hus

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Berättarcafé på Bohusläns museum har sällan varit så välbesökta som den 4 februari när det kittlande temat Skagerraks Kapare drog ett femtiotal besökare. Fullt hus med andra ord där till och med extra fikadopp fick inhandlas i ilfart.

Lusten till att mötas och berätta om havet är stort, även om det just denna kväll var andra historier än de om kapare som berättades. Det finns ju så mycket annat spännande som pågått längst vår kust som är väl värt att förmedlas. Gun Jarnedal skötte sitt arbete som ordfördelare på ett utmärkt sätt och såg till att alla fick komma till tals.

Fler berättaraftnar om havet och dess historia efterfrågas så håll utkik här på hemsidan efter fler chanser.