månadsarkiv: december 2013

Seminarium om webb och sökoptimering.

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Vad gör en hemsida populär hos Google? Hur ska en bra hemsida se ut och fungera, idag och i framtiden? Vad är viktigt att tänka på när man köper ny eller uppdaterar sin hemsida. Finns det genvägar? Hur jobbar företag och föreningar med sociala medier på ett bra sätt?

Runt detta ämne samlades sju företag från Lysekil för att lära sig mer och diskutera. Föredragshållare var Marc Manchec och Jon Täng från Bozzanova,  webbyrå från Vänersborg.

Läs merBiblioteket och Folkets Hus på studiebesök

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Inom projektet Business to heritage jobbar vi mycket med utveckling av företag, föreningar, och organisationer i Lysekil. Fokus är aktörer i Havsbadområdet, men andra är givetvis välkomna att vara med, det viktigaste är att man vill utvecklas.

Vi arrangerar gemensamma frukostträffar, workshops och seminarier för att öka kompetensen men framförallt för att komma samman. Det är först när man känner varandra som riktigt bra samarbeten kan komma till. Samarbeten är a och o för att skapa en bra upplevelsedestination.

Individuell utveckling är också viktigt och där träffar Innovatum alla aktörer regelbundet för att diskutera och jobba med varje organisations utmaningar och idéer.

Att titta på hur andra gjort kan också vara ett bra sätt att starta igång ett utvecklingsarbete. Biblioteket och Folkets Hus funderar på hur de ska utveckla sin verksamhet längre in i framtiden, vilken deras vision och ambition ska vara. Därför lastade vi in hela personalen i två minibussar och åkte till Lidköping och Grästorp över dagen för att lära oss av deras resa och få lite inspiration med oss i fortsatt arbete.

Läs merDokumentärserie in making

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Just nu jobbar dokumentärfilmsföretaget Pensionat Granliden Produktion stenhårt med att hitta gömda kaparhistorier från bohusländska kusten. Målet är att arbetet ska resultera i en serie kortare dokumentära avsnitt med människor som bär med sig berättelser från kapartiden.

Annelie Olsson äger Pensionat Granliden Produktion och är dokumentärfilmsproducent och regissör, till sin hjälp har hon Kristoffer Lind, fotograf och Staffan Dahl, kompositör.

Letar vinklar

Lite märklig vinkel, men så blir det när man filmar med GoPro-kamera. Här är det Annelie och Staffan som vill komma så nära vattenytan det går…

Läs mer