Bohusläns nya dyk- och kajakhamn finns i Lysekil

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Nu är den på plats, Bohusläns nya dyk- och kajakhamn. Tack vare ett gott samarbete mellan olika aktörer i Lysekils havsbadsområde och projektet Business to Heritage kan nu dykare och kajakpaddlare ta sig i och ur vattnet på ett enklare sätt.

Kajakhamn_invigning2

Den specialanpassade flytbryggan ligger bredvid servicebyggnaden i Havsbadområdet. Bryggan som i möjligast mån är tillgänglighetsanpassad är fri att använda för dykare och paddlare.

DiveTeam har bidragit med specialbyggnation av stege och mindre istigningsplattform för förbättrad tillgänglighet. Även Lysekils hamn och Markbygg i Lysekil har hjälpt till och konstruerat en ramp för iläggning och upptagning av kajaker. På kajkanten finns nu också en bänk att sitta på för att ta av och på utrustning samt en korttidsförvaring för kajaker. För att lägga sin kajak här betalas en kajakserviceavgift hos hamnvärdarna alternativt i betalautomaten och det finns också möjlighet att mot en depositionsavgift hämta ut ett hänglås för fastlåsning av kajak.

Utöver Lysekils hamn och DiveTeam har Lysekil Guide, Stångenäs Kajak, Nautopp, Strandflickorna, Havets Hus och Turistbyrån varit involverade i arbetet med bryggan med stöd från Västsvenska Turistrådet.

Hamnen invigdes den 10 juli. Invigningstalare var Johan Engström från Västsvenska Turistrådet.

Kajakhamn_invigning1

Projekt Business to Heritage som drivs av Lysekil kommun står bakom satsningen på en dyk- och kajakhamn som ett led i att stötta aktörer i Havsbadsområdet.