månadsarkiv: september 2013

Rädda Kurre Kapare på Havets Hus – premiär 28 sept 2013

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Höstloven närmar sig och då blir det en massa spännande aktiviteter för små och stora barn på Havets Hus.

Kurrekapare har blivit tillfångatagen och slängd i en fängelsehåla i Algeriet och för att släppa honom fri krävs en lösensumma. Lysekilsborna har samlat in pengar men de har försvunnit på vägen. Hjälp vår kapare att hitta tillräckligt med pengar för att köpa Kurre Kapare fri.

Trailer – Rädda Kurre Kapare!

Läs mer om Havets Hus öppettider här.

 Dick Harrison om kaperi ur ett internationellt perspektiv

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Idag har Dick Harrison, professor i historia vid Lunds universitet, föreläst för aktörerna inom projekt B2H på Vikarvet. Intresset var stort då Dick belyste kaperiet ur ett internationell perspektiv men också gav exempel på hur kaperiet bedrivits i Norden och längs Bohuskusten under århundradena. Havets historia har ofta kommit i skymundan i nutida historiebeskrivningar och Dick menar att:

Skulle vi sätta ljus på detta område och granska källorna vore det mycket möjligt att vi därefter skulle vara tvungna att skriva om den nationella historien.

 

Dick Harrison föreläser på Viakrvet

Dick Harrison föreläser på Viakrvet

 Kustträff för Bohusläns Hembygsföreningar på Vikarvet

Detta inlägg postades i Nyheter den av .

Till helgen kommer gäster från hembygdsföreningar i hela Bohuslän till Lysekil och Vikarvet för att ha sin årliga sammankomst. Tidigare år har det bland annat varit träffar på Käringön och Bassholmen. Arrangör är Bohusläns Hembygdsförbund i samverkan med Vikarvet, Luna Café, Havets Hus och projekt Business to Heritage.